Marianne ja Irmeli 
ovat intohimoisia  LogoArt® -ohjaajia

Marianne on toiminut taideterapiaohjaajana jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja kouluttanut Suomessa taideterapiaohjaajia yli kaksikymmentä vuotta. LogoArt syntyi hänen tutustuttuaan logoterapiaan, joka filosofialtaan muistuttaa hyvin paljon taideterapiaa. Irmeli opiskeli Mariannen johdolla LogoArt® -ohjaajaksi  ja myöhemmin he ovat yhdessä kouluttaneet Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan uusia LogoArt® - ohjaajia. Käytännön kokemukset ja yhteiset pohdinnat ovat vakuuttaneet heidät kirjoittamaan käsikirjan LogoArt-taideterapiasta. 

Kouluttajat

Marianne ja Irmeli omaavat VFIL-kouluttajapätevyyden eli he kuuluvat Viktor Frankl Institute of Logotherapy (Dallas, Texas, USA) kouluttajalistalle.

Jos kiinnostut LogoArt® -ohjaajakoulutuksesta, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Marianne

Marianne da Silva Prado on brasilialaissuomalainen taideterapeutti. Da Silva Prado on kehittänyt LogoArt®-taideterapian yhdistämällä Viktor Franklin logoterapian ja Margarethe Hauschkan taideterapian.

Da Silva Prado valmistui teolliseksi muotoilijaksi 1982 ja taideterapeutiksi 1992 São Paulon taideyliopistosta (Centro Paulus de Estudos Gotheanisticus). Hän suoritti Associate ja Diplomate of Logotherapy -koulutukset vuonna 1999 ja on Yhdysvalloissa sijaitsevan Viktor Frankl Institute of Logotherapyn hyväksymä kouluttaja. Hän on ollut myös instituutin hallituksen jäsen.

Da Silva Prado on kouluttanut taideterapeutteja Suomessa jo vuodesta 1993 alkaen ja LogoArt®-taideterapiaohjaajia vuodesta 2004 alkaen. Hän on myös työskennellyt yksityisvastaanotollaan taideterapeuttina Brasiliassa ja ollut kehitysvammaistyössä useiden vuosien ajan. Hän on yli kahdenkymmenen vuoden ajan rakentanut Kalevala Brazil -tilaansa kotimaassaan Brasiliassa Gonçalvesissa, Minas Geraisin ylängöllä.

Da Silva Pradon äidin, Irmeli Ivalo-Sjölien kautta hänen sukujuurensa pureutuvat syvälle suomalaiseen maaperään. Äidin toinen isoisä oli Emil Wikström ja toinen isoisä oli Santeri Ivalo. Äidinäiti Mielikki Ivalo oli tuomassa ensimmäisten joukossa joogaa Suomeen. Irmeli Ivalo-Sjölie on kemisti, joka puolestaan ollut jalkauttamassa homeopatiaa ja logoterapiaa Suomeen. Hän on aloittanut Viktor Frankl Logoterapiainstituutin osaston koulutusohjelman Suomessa.

mariannedasilvaprado(at)gmail.com

Irmeli

Irmeli Lehtioksa on LogoArt®-taideterapiaohjaaja ja -kouluttaja sekä homeopaatti. Lehtioksa on suorittanut logoterapian peruskoulutuksen 2005 ja valmistunut LogoArt® -taideterapiaohjaajaksi 2006. Hän suoritti LogoArt® -diplomityön 2013 ja on Yhdysvalloissa sijaitsevan Viktor Frankl Institute of Logotherapyn hyväksymä kouluttaja.

Lehtioksa on toiminut LogoArt®-ohjaajana omalla yksityisvastaanotolla Lahden seudulla ja kouluttajana eri opistoissa vuodesta 2010. Hänellä on vuosien kokemus asiakastyön lisäksi myös erityisryhmien ohjaamisesta LogoArt® -menetelmällä. Lehtioksa on toiminut homeopaattina vuodesta 1993 ja yrittäjänä vuodesta 1983 alkaen.

Lehtioksa muistetaan ravilegenda Charme Asserdalin hoitajavalmentajana (1977-1979). Hän on työskennellyt 1990-luvulle saakka raviurheilun parissa sekä yksityisvalmentajana eri ravitalleilla että ammattivalmentajana oman raviyrityksen parissa.

Kirja on syntynyt yhteistyössä Marianne da Silva Pradon kanssa. Lehtioksa on sanoittanut ajatukset, koonnut ja jäsentänyt merkittävimmät opit näihin kansiin.

irmeli.lehtioksa(at)gmail.com