LogoArt koulutus

LogoArt®-taideterapia OHJAAJAKOULUTUS

Kouluttajina Marianne da Silva Prado ja Irmeli Lehtioksa

Koulutus sopii erityisesti ihmisten parissa työskenteleville kuten opettajille ja sosiaali- ja hoitotyötä tekeville sekä kaikille oman itsensä tuntemisesta kiinnostuneille. Koulutuksen lähijaksot toteutetaan Kymenlaakson opistossa, Inkeroisissa.

LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutus

LogoArt on terapiamuoto, jossa yhdistyvät logoterapian ja taideterapian periaatteet ja menetelmät. LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutuksessa opiskellaan psykiatri Viktor E. Franklin luoman logoterapian filosofiaa taideterapian tekniikkaan yhdistettynä. LogoArt on brasilialais-suomalaisen Marianne da Silva Pradon kehittämä taideterapian muoto.

LogoArtissa yhdistyvät Viktor E. Franklin logoterapia ja Margaret Hauschkan taideterapia. LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla on mahdollista saada kosketus sisimpäänsä sekä edistää omaa kasvuaan ja luovuuttaan. Maalaamalla voidaan työstää myös henkilökohtaisia asioita ja ongelmia. LogoArt on matka itseen, se voimaannuttaa ja vapauttaa luovuutta.

LogoArtin käsitys ihmisestä ja ihmisenä olemisesta on lohdullinen ja elämänmyönteinen samoin kuin se on logoterapiankin mukaan. Ihminen on fyysinen, psyykkissosiaalinen ja henkinen kokonaisuus. Toivon terapiaksikin nimetty logoterapia on ajassamme entistä ajankohtaisempi itsehoidon ja mielen hyvinvoinnin suuntaus. Elämänmyönteisenä maailmankatsomuksena ja elämänfilosofiana siitä on apua erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kriiseissä ja kohtaloniskuissa, elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa. 

Ilmoittautumiset sekä koulutuksen aloitusajankohdan voit varmistaa koulutuksesta vastaavalta Irmeli Lehtioksalta, irmeli.lehtioksa@gmail.com.

Jos kiinnostut LogoArt® -ohjaajakoulutuksesta, ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Koulutuksen kesto 2,5 vuotta, 42 op

LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutus koostuu kolmen päivän pituisesta aloitusjaksosta, viidestä viiden päivän pituisesta intensiivijaksosta sekä kymmenestä viikonloppujaksosta ja jaksojen välissä tehtävistä harjoitustöistä.

Diplomi Associate in Logotherapy with Specialization in Art Therapy

  • Opetustunnit 412 oppituntia
  • lähiopetusta (15 op)
  • 510 oppituntia etäopiskelua (19 op) ja
  • oppinäytetyö (7,5 op)

Kurssihinta 3 900 € (mahdollisuus maksaa useammassa osassa esim. jaksoittain 16 x 250 €)

Mahdollisuus asumiseen 1-2 hengen huoneessa ja pitkillä jaksoilla ruokailuun opistolla (viikonloppujaksoina ei ruokailua). Käytettävissä ovat myös vapaa-ajantilat mm. sauna. 

Tutustu opiston nettisivuihin >