LogoArt koulutus

LogoArt®-taideterapia OHJAAJAKOULUTUS

Kouluttajina Marianne da Silva Prado ja Irmeli Lehtioksa.

Molemmat kouluttajat kuuluvat sekä Viktor Frankl Institute of Logotherapy, Dallas, Texas, USA että Viktor Frankl Institute of Logotherapy, Wien, Itävalta hyväksyttyihin kouluttajiin.

Koulutus soveltuu erityisesti ihmisten parissa työskenteleville kuten opettajille ja sosiaali- ja hoitotyötä tekeville sekä kaikille oman itsensä tuntemisesta kiinnostuneille. 


LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutus

LogoArt on terapiamuoto, jossa yhdistyvät logoterapian ja taideterapian periaatteet ja menetelmät. LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutuksessa opiskellaan psykiatri Viktor E. Franklin luoman logoterapian filosofiaa taideterapian tekniikkaan yhdistettynä. LogoArt on brasilialais-suomalaisen Marianne da Silva Pradon kehittämä taideterapian muoto.

LogoArt on tehokas yhdistelmä Viktor E. Franklin logoterapiaa ja Margaret Hauschkan taideterapiaa. LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. Muotopiirustuksen vaikutukset ulottuvat ihmisyyden kaikille tasoille ja sen avulla voidaan eheyttää rakennetta ja kokonaisuutta vahvistaen sitä, mikä on pois tasapainosta. Maalaaminen on prosessi, jonka avulla on mahdollista saada kosketus sisimpäänsä sekä edistää omaa kasvuaan ja luovuuttaan. Maalaamalla voidaan työstää myös henkilökohtaisia asioita ja ongelmia. LogoArt on matka itseen, se voimaannuttaa ja vapauttaa luovuutta.

LogoArtin käsitys ihmisestä ja ihmisenä olemisesta on lohdullinen ja elämänmyönteinen samoin kuin se on logoterapiankin mukaan. Ihminen on fyysinen, psyykkissosiaalinen ja henkinen kokonaisuus. Toivon terapiaksikin nimetty logoterapia on ajassamme entistä ajankohtaisempi itsehoidon ja mielen hyvinvoinnin suuntaus. Elämänmyönteisenä maailmankatsomuksena ja elämänfilosofiana siitä on apua erilaisissa elämänvaiheissa ja -tilanteissa, kriiseissä ja kohtaloniskuissa, elämän tarkoituspohdinnoissa sekä ihmisenä kasvun ja ammatillisen kehittymisen prosesseissa. 

Ilmoittautumiset sekä koulutuksen aloitusajankohdan voit varmistaa koulutuksesta vastaavalta Irmeli Lehtioksalta, irmeli.lehtioksa@gmail.com.

Jos kiinnostut LogoArt® -ohjaajakoulutuksesta, ota rohkeasti yhteyttä.

Koulutuksen kesto 2,5 vuotta 46 op

LogoArt-taideterapiaohjaajan koulutus koostuu neljän päivän pituisesta johdantojaksosta, viidestä viiden päivän pituisesta intensiivijaksosta sekä kymmenestä viikonloppujaksosta ja jaksojen välissä tehtävistä harjoitustöistä.

Associate in Logotherapy with Specialization in Art Therapy

  • Lähiopetus 490 ot (18 op)
  • Etäopiskelua 550 ot  (20 op) ja
  • opinnäytetyö (8 op)

Kurssihinta n. 4000€.

https://www.viktorfranklinstitute.org/faculty/